کاهش قند و کلسترول خون با مصرف نان جو دوسر

گروه سلامت: آرد جو دو سر (یولاف) منبع خوبی از نظر پروتئین با ارزش تغذیه‌ای بالاست که در تهیه‌ نان مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف نان یولاف موجب کاهش قند، کلسترول،HDL وLDL خون مصرف‌کنندگان این نوع نان می‌شود. به گزارش ایسنا، این مطالعه با هدف در نظر گرفتن اثر فیبرهای رژیمی بویژه فیبرهای موجود در یولاف بر سلامت تغذیه انسان، اثر نان تهیه شده از آرد یولاف و آرد گندم بر کاهش قند، کلسترول، تری‌گلیسیرید،HDL وLDL خون توسط محمد شاهدی و محمد فضیلتی در اصفهان انجام شد.
کد خبر: ۲۶۱۵۳۹
در این پژوهش از میان پرونده‌های بهداری دانشگاه صنعتی اصفهان افراد دارای قند و کلسترول یا تری‌گلیسیرید بیشتر از معمول انتخاب شدند و نمونه‌ خون داوطلبان قبل از مصرف نان، 10 و 15 روز پس از مصرف نان گرفته شد و خصوصیات قند ناشتا، کلسترول، تری‌گلیسیرید،LDL  و HDL تعیین گردید. نتایج به دست آمده مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها حاکی از آن بود که مصرف نان یولاف (25 درصد آرد کامل یولاف، 75 درصد آرد و 87 درصد استحصال گندم) موجب کاهش قند، کلسترول،HDL  وLDL  خون مصرف‌کنندگان نان شده است و اختلاف معنا‌داری در سطح یک درصد بین این خصوصیات خون قبل از مصرف و پس از 15‌روز مصرف نان وجود داشت.

نتایج نشان داد که مصرف نان یولاف اثر معنی‌داری از نظر آماری بر مقدار تری‌گلیسیرید خون افراد مصرف‌کننده نداشته است. البته مقدار تری‌گلیسیرید خون این افراد پس از مصرف نان کمتر از قبل از مصرف آن بود.

گفتنی است، نتایج این بررسی در مجله دانشکده پزشکی اصفهان به چاپ رسیده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها